Aelius en het tijdportaal

Uit Limes-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Aelius 9167 med.jpg
Aelius en het tijdportaal is een interactieve geschiedenisles over de Romeinen in Utrecht. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van het smartboard en een speciale app ontwikkeld voor de iPad.

De les is ontwikkeld voor kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool en sluit aan op de geschiedenislessen die op school worden gegeven.

Leerlingen leren op een speelse, interactieve manier en met behulp van nieuwe media (Augmented Reality) over de Romeinse geschiedenis van Utrecht. Centraal staat de Limes, de oude Romeinse grensweg die door Utrecht liep en die Nederland verbond met onder andere met Turkije en Marokko.

Aelius 9125 med.jpg
Samen met een professor kijken de leerlingen tijdens de les via een tijdportaal de Romeinse tijd in hun eigen wijk.

Via het tijdportaal maken de professor en de leerlingen kennis met de Romeinse jongen Aelius. Aelius is gevangen genomen en wil graag ontsnappen, maar daar heeft hij hulp bij nodig.

KofferAelius.jpg
Met behulp van een spulletjesspeurder (app op de iPad) zoeken de leerlingen op de Limes naar Romeinse spulletjes die Aelius verder kunnen helpen, zoals een sleutel om te ontsnappen en een zwaard om de bewakers mee te verslaan.

Als deze spulletjes via het tijdportaal zijn teruggestuurd naar Aelius, kan hij weer vrij leven.Aelius op facebook

Het imperium van de Romeinen Het Romeins imperium en Europa De Romeinen in Nederland Het leven langs de Limes Met dank aan de Romeinen