Limes et Laurium

Uit Limes-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Arrangementen Limes et Laurium

Logo-limes-et-laurium.png


Recreatieve Romeinse arrangementen rondom Woerden

Kom alles te weten over de Romeinen in Woerden... Limes et Laurium biedt u een origineel arrangementenprogramma voor een gezellige en boeiende dag in en rondom Woerden. In deze charmante Middeleeuwse vestingstad in het Groene Hart maakt u kennis met de Romeinen. Zij stichtten op deze plek rond het begin van onze jaartelling de grenspost Castellum Laurium.

Wij hebben drie recreatieve Romeinse arrangementen voor u samengesteld, die op de eigen website www.limesetlaurium.nl zijn beschreven. Wilt u in deze arrangementen variaties aanbrengen, dan maken we graag een arrangement op maat voor u.

Uw kennismaking met Castellum Laurium Tijdens uw verblijf in Woerden bezoekt u onder andere de tentoonstelling over Romeinse archeologie in het Stadsmuseum Woerden, hier leert u van alles over het wel en wee van de Romeinen in deze contreien. Ook wandelt u onder begeleiding van een deskundige gids door het historische stads¬centrum en volgt u de contouren van Castellum Laurium dat zich nog altijd in Woerdense bodem bevindt.

130504Route-boerinn.png

Vaartocht met Romeins schip ‘Per Mare ad Laurium’ In het spoor van de Romeinen vaart u met een Romeins vrachtschip over de Oude Rijn (de Limes, grensrivier in de Romeinse tijd) en via de Grecht naar Boerderij De Boerinn. De Per Mare ad Laurium is de reconstructie van het in Leidsche Rijn opgegraven schip de Meern I. Ook in en rond Woerden zijn dergelijke schepen gevonden en opgegraven. Ondertussen laat u Woerden achter u, en ervaart u de rust en de ruimte die de natuur van het Groene Hart u te bieden heeft.

Romeinse spelen en Romeins tafelen op Boerderij De Boerinn Romeinse soldaten waren uitstekend getraind. Zij testten hun krachten door het werpen van speren en discussen, hardlopen en zwemmen. Zo waren zij voorbereid op vijandige aanvallen. Bent u net zo goed getraind als de Romeinen, en bent u het vijandelijke team de baas?


130504Romeins-schip.png

Doe mee aan de Romeinse Spelen, die onder meer bestaan uit: • wedstrijden met Romeinse renwagens; • seinen met vlaggen volgens het Polybius Seinsysteem; • speer- en discuswerpen; • diverse teambuilding activiteiten met een Romeins tintje.

Romeins smullen Boerderij De Boerinn serveert heerlijke lunches, gezellige borrels en smakelijke buffetten met een Romeins tintje.

Contact en reserveren Voor meer informatie en reserveringen neemt u contact op met:

Boerinn logo.png
Boerderij De Boerinn

T. 0348 - 401 200 deboerinn.nl

Stichting Romeins Schip Woerden T. 0348 - 480 255 (maandag - zaterdag van 10.00 - 22.00 uur) romeinsschipwoerden.nl