Mobilimes

Uit Limes-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Boek nu de MobiLimes!


De MobiLimes is een mobiel informatiecentrum over de Limes in Nederland en Europa. Het is één van de middelen om de Limes meer op de kaart te zetten en om de Romeinse geschiedenis van ons land te verlevendigen. De krant 't Groentje omschreef de MobiLimes treffend: Een mini museum, gewoon op de stoep van de school!


Mobilimes-pose.jpg

In beschikbaar tegen kostprijs

De MobiLimes is beschikbaar voor scholen, bedrijven, overheden en andere organisaties langs het Nederlandse deel van de Limes, van Katwijk tot de Duitse grens. Het mini museum is ideaal om in te zetten bij educatieve projecten en bij evenementen, zoals braderieën en jaarmarkten.De tentoonstelling is geschikt voor een breed publiek en laat beeldend zien wat de Romeinen ons gebracht hebben en wat er zich rond de Limes af heeft gespeeld.


Mobilimes-touchtable.jpg

'Vet grote Ipad'

De MobiLimes is ingericht in een nieuwe op maat gebouwde schaftwagen. Ingrediënten zijn: een film, informatiepanelen, foto’s van vondsten, een overzichtskaart, de Limeswiki, een touchtable, digitale spelletjes voor kinderen, lokale informatie etc. Vooral de 'vet grote Ipad' met informatie over de Limes trekt veel bekijks.


Reserveer snel!

Er is veel belangstelling voor de MobiLimes, de agenda loopt vaak vol. U kunt de MobiLimes reserveren voor één of meerdere dagen. Stichting Werk aan de Linie brengt en haalt de wagen. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een aansluiting op het elektriciteitsnet en eventueel internet!

Informatie en boekingen:

Marian van Deurzen, mvandeurzen@nieuwland.nl, 0317 421711


Image004.jpg
Mobilimes int.jpgDe MobiLimes is onderdeel van het LEADER-project LiMissie. Het initiatief voor de MobiLimes is genomen door de stichting ‘Werk aan de Linie’ en communicatiebureau Podium.

Mobilimes, de reizende Limes Info Box

Instructie voor gebruik