Slotconcilium

Uit Limes-wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Slotconcilium LiMissie & Netwerkdag Romeinse Limes Nederland

Vrijdag 7 november 2014
Tijd: 12.30 – 18.30 uur
Plaats: Fort bij Vechten
Marsdijk 2 Bunnik

De LiMissie en de Stichting Romeinse Limes Nederland nodigen je uit voor:

De afsluitende bijeenkomst van het project LiMissie waarin we terugkijken op wat we bereikt hebben. Samen met de Romeinse Limes Nederland werpen we een blik in de toekomst en nemen we je mee langs mogelijkheden en projecten die op stapel staan.

Het inspirerende programma krijgt een internationaal accent door deelname van partners uit Groot Brittannië en Duitsland.

Programma:

12.30 Inloop met koffie en thee 13.00 Welkom Martin Vastenhout, vaandeldrager LiMissie 13.15 LiMissie completed? Martin Vastenhout en Maarten Scherrenburg, projectleider LiMissie 13.30 Romeinse Limes Nederland Manon Henzen, directeur Stichting Romeinse Limes Nederland 13.45 Limes International Nigel Mills, Hadrian’s Wall Julia Datow-Ensling en Karin Drda-Kühn, Deutsche Limesstrasse

14.45 Pauze 15.00 Workshops ronde 1, zie beschrijving in de bijlage 16.00 Workshops ronde 2, zie beschrijving in de bijlage 16.50 Ervaringen en conclusies 17.00 Borrel op de informatiemarkt

Het plenaire gedeelte en de workshops met de buitenlandse gasten zijn in het Engels.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar Marian van Deurzen: mvandeurzen[@]nieuwland.nl.

Vermeld in de mail de 1e, 2e en 3e voorkeur voor de workshops en eventuele deelname aan informatiemarkt.


Workshops Slotconcilium

Vermeld bij de aanmelding aan welke twee workshop je wilt deelnemen. Geef ook een derde voorkeur aan. Plaatsing in de workshops op volgorde van aanmelding.

1. Limes International (Voertaal Engels) Samen met Nigel Mills (Hadrian's Wall) en Julia Datow-Ensling (Deutsche Limesstrasse) verkennen de deelnemers de mogelijkheden voor nationale en internationale projecten.

2. Mijn Limes De Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij stelt subsidie beschikbaar. De Stichting Romeinse Limes Nederland gaat samen met de Heidemij het project ‘Mijn Limes’ opzetten: een stimulans voor burgers om met de Romeinse Limes aan de slag te gaan. Als je concrete plannen hebt kun je die op deze dag vast bespreken.

3. Ontdek de Erfgoedhuizen Wat kunnen ze voor jou betekenen op het gebied van educatie? Waarbij kunnen ze jou ondersteunen?

4. Speeddaten Onder leiding van Kitty Custers van Woerden Marketing gaan we speeddaten. Het doel van deze speeddating sessie is Uitwisselen, Inspireren, Ontmoeten en Informeren omtrent de Limes.

Informatiemarkt

Op de mini-informatiemarkt kunt je je bedrijf of project presenteren. Er zijn tafels voor materiaal beschikbaar.

Wil je van deze gelegenheid gebruik maken? Geef dan in de aanmeldingsmail aan: - Naam, email en telefoonnummer van je bedrijf/project - Product dat je aanbiedt - Ruimte die je nodig hebt.